Termeni si Conditii

1. Termeni si conditii

Utilizarea site-ului www.marketix.ro poate fi facuta atat de catre personae fizice cat si de catre persoane juridice.

Utilizarea in orice mod a site-ului web www.marketix.ro se realizeaza si face obiectul urmatoarelor conditii. Termenii si conditiile de fata reglementeaza utilizarea serviciilor furnizate de www.marketix.ro prin urmare va rugam sa le cititi cu atentie. Prin crearea unui cont la www.marketix.ro va exprimati acordul ferm cu privire la acesti termeni. Daca acceptati acesti termeni in nume propriu, in numele unei companii sau al unei alte entitati legale, veti fi reprezentantul acestora si veti garanta ca detineti autoritate deplina de a obliga persoana fizica, compania sau entitatea legala la acesti termeni. Sunteti de acord ca acesti termeni au caracter executoriu similar oricarei intelegeri scrise, negociata si semnata de dumneavoastra. In cazul incalcarii sau nerespectarii prezentilor termeni si conditii, www.marketix.ro isi rezerva dreptul de a recurge la toate mijloacele legale si juste pe care le considera necesare, incluzand dreptul de a bloca accesul unui utilizator sau unor grupuri de utilizatori.

2. Definitii si termeni

Urmatorii termeni si/sau expresii sunt definite astfel:
Platforma - platforma online multi-vanzator, prezenta la adresa www.marketix.ro, denumita in continuare 'Platforma'.
Prestator - SC Tenbox Digiteck SRL, societate comerciala cu raspundere limitata, inregistrata in Romania, proprietara platformei online multi-furnizor www.marketix.ro, denumita in continuare 'Prestator'.
Beneficiar-Vanzator(membru, afiliat) - persoana juridica care va decide sa utilizeze site-ul web in sensul publicarii ofertei sau ofertelor de produse si, dupa caz, sa achite taxele de acces, denumit in continuare 'Beneficiar-Vanzator'.
Beneficiar-Cumparator (client, utilizator) - persoana juridica care va decide sa utilizeze site-ul web in urma unei inregistrari prealabile aprobate de Prestator, in sensul achizitionarii de produse sau servicii prin intermediul platformei, denumit in continuare 'Beneficiar-Cumparator'. Activarea contului are loc doar dupa acceptarea inregistrarii de catre Prestator si, dupa caz, dupa achitarea taxelor de acces.
Vizitator - orice persoana fizica sau juridica care acceseaza prin intermediul unui browser site-ul web www.marketix.ro, fara a avea posibilitatea de a plasa comenzi si fara a avea acces la lista de preturi, denumit in continuare 'Vizitator'.

3. Inregistrare / Accesare

Abonarea la serviciile www.marketix.ro necesita o inregistrare anterioara. Inregistrarea presupune completarea unor formulare, incheierea unui contract si, dupa caz, achitarea taxelor de acces. Beneficiarul-Cumparator garanteaza ca toate informatiile si documentele prezentate sunt corecte si se afla in perioada de valabilitate. Beneficiarul-Cumparator va instiinta in cel mai scurt timp Prestatorul de orice schimbari intervenite in informatiile sau documentele furnizate. Beneficiarul-Cumparator are obligatia de a informa Prestatorul in termen de 24 de ore de la data cand un utilizator a parasit compania sa, astfel incat contul utilizatorului sa fie dezactivat. Activarea contului are loc doar dupa acceptarea inregistrarii de catre Prestator si, dupa caz, dupa achitarea taxelor de acces. Accesarea siteului web www.marketix.ro este posibila doar prin internet. Prestatorul admite si accepta ca o conexiune la internet este o conditie obligatorie pentru obtinerea accesului la aplicatie. Prestatorul nu poate fi facut raspunzatoar pentru lipsa sau instabilitatea conexiunii la internet. Beneficiarul-Cumparator este responsabil pentru costurile conexiunii la internet. Prestatorul nu poarta responsabilitatea pentru orice fel de eroare cauzata de computerul, sistemul de operare, conexiunea la internet, reteaua, etc, Beneficiarului-Cumparator. Utilizarea aplicatiei presupune autentificarea Beneficiarului-Cumparator cu un nume si o parola, acestea avand un caracter strict personal si confidential. Numele se poate modifica doar printr-o cerere scrisa catre Prestator; parola va putea fi schimbata oricand de catre Beneficiarul-Cumparator. Beneficiarul-Cumparator va informa imediat Prestatorul, prin e-mail, fax sau telefonic despre pierderea, furtul sau abuzul de date confidentiale sau de orice fel cat si despre orice risc de intrebuintare abuziva a site-ului web. Beneficiarul-Cumparator este responsabil complet si neconditionat de utilizarea sub orice forma a www.marketix.ro, ca si de orice urmari ce rezulta din acestea in mod direct sau indirect, pana la momentul notificarii respective. Daca Prestatorul are orice motiv de suspiciune cu privire la incalcarea confidentialitatii si/sau securitatii site-ului, aceasta are dreptul de a suspenda accesul clientului si a utilizatorului, fara obligativitatea vreunei instiintari. Beneficiarul-Cumparator admite si accepta faptul ca Prestatorul isi rezerva dreptul de a refuza accesul unui utilizator daca o sesiune este deja deschisa pe un alt calculator, la care Beneficiarul-Cumparator sau un alt utilizator foloseste aceleasi date de autentificare.

4. Utilizarea site-lui web www.marketix.ro

Utilizatorul poate fi Beneficiarul-Cumparator insusi sau oricare alta persoana din cadrul companiei sale (cum ar fi angajatii acestuia), pentru care Beneficiarul-Cumparator solicita acces la www.marketix.ro. Beneficiarul-Cumparator confirma si accepta ca e responsabil pentru toate actiunile directe sau prin omisiune comise de toti cei care utilizeaza site-ul in numele lui. Abonarea la serviciile www.marketix.ro si utilizarea acestora poate fi facuta atat de catre personae fizice cat si de catre persoane juridice. Abonamentul reprezinta un contract ferm pe intreg parcursul perioadei solicitate. Clientul este de acord sa furnizeze Prestatorului documente justificative si cel putin o adresa de mail valida pentru fiecare utilizator. Clientul se obliga sa utilizeze www.marketix.ro in concordanta cu Termenii si Conditiile de fata, precum si cu legislatia in vigoare, intr-o maniera responsabila, in exclusivitate pentru scopurile sale proprii si profesionale, fara a abuza de drepturile unei terte parti. Prestatorul poate oferi o perioada de evaluare a produselor si serviciilor sale. Utilizarea in acest interval de timp este reglementata de aceiasi Termeni si Conditii. Dupa incetarea sau expirarea perioadei de evaluare, clientul va decide daca devine membru platitor. 
Beneficiarul-Cumparator intelege si accepta pe deplin ca informatiile de pe acest site pot contine inadvertente. Informatiile despre preturi si produse pot fi schimbate oricand de catre Prestator, fara o notificare prealabila. Sintagma 'in stoc' nu inseamna cantitati nelimitate. Fotografiile au caracter informativ si nu constituie obligatie contractuala.
Beneficiarul-Cumparator confirma si accepta ca aplicatia www.marketix.ro nu ofera garantie in legatura cu corectitudinea, integritatea si veridicitatea informatiilor furnizate de alti membri. Beneficiarul-Cumparator este raspunzator de orice dauna care ar putea rezulta din furnizarea se informatii si / sau documente incorecte de catre el personal si / sau utilizatorii sai.

5. Durata si incetarea utilizarii www.marketix.ro

Accesul Beneficiarului-Cumparator la Platforma este valabil doar pentru perioada contractata. Abonamentul reprezinta un contract ferm pe intreg parcursul perioadei solicitate. Utilizarea serviciilor contractate conform abonamentului achizitionat este posibila numai din momentul activarii contului. Perioada activa a abonamentului se calculeaza incepand cu data activarii contului. Serviciile suplimentare achizitionate in cadrul Platformei sunt valabile numai pe perioada activa a abonamentului, acestea reportandu-se numai in situatia in care clientul isi va prelungi abonamentul fara nicio perioada de intrerupere. Reinoirea abonanamentelor se face la cererea Beneficiarului-Cumparator. Pana in momentul prezentarii dovezii platii si a documentelor solicitate, in cazul in care cele existente la Prestator prezinta modificari sau sunt expirate, contul va fi considerat expirat si nu va putea fi utilizat. Neindeplinirea obligatiilor de plata, nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuala si omisiunea furnizarii datelor exacte de identificare (atat cu privire la Beneficiar-Vanzator cat si la Beneficiarul-Cumparator) pot duce la incetarea oricarei colaborari. Acordul poate inceta cu efect imediat si fara interventia judecatorului in cazul suspendarii activitatii, falimentului, dizolvarii sau lichidarii. In astfel de cazuri, toate sumele platite de Beneficiarul-Cumparator nu vor fi restituite. Incetarea contractului din partea Beneficiarului-Cumparator sau din cauze imputabile acestuia, nu ii da dreptul la rambursarea sumelor deja platite.

6. Beneficiari-Vanzatori afiliati. Termene de plata.

Pentru a avea acces la aceste informatii trebuie sa fii logat. Informatiile despre Beneficiarii-Vanzatori afiliati sunt disponibile la sectiunea Termeni si conditii inainte de plasarea comenzii.

7. Obligatiile Beneficiarului-Cumparator

Beneficiarul-Cumparator poate vizualiza, comanda si cumpara produsele sau serviciile afisate in Platforma si are abligatia sa plateasca contravaloarea acestora in termenele si prin modalitatile de plata impuse de catre Beneficiari-Vanzatori afiliati. Termenele de plata vor fi in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Beneficiarul-Cumparator intelege sa limiteze strict utilizarea Platformei la nevoile sale comerciale precise care exista in cadrul locatiei sale, fiind inteles ca orice alta filiala, firma afiliata, sucursala, agentie sau amplasament al utilizatorului este considerat ca o alta parte, sa nu revanda serviciile www.marketix.ro, sa evite folosirea unui limbaj vulgar, defaimator si ofensator pe oricare din paginile Platformei in relatiile cu ceilalti membri sau cu Platforma (cei care se simt lezati in vreun fel in urma unui limbaj necorespunzator trebuie sa sesizeze Prestatorul), sa nu foloseasca Platforma pentru a trimite sau a raspandi date care contin virusi, viermi, programe de tip malware, spyware sau alte programe similare rau intentionate sau sa efectueze operatii care ar putea intrerupe, distruge sau sa ingradeasca functionalitatea Platformei sau a oricarui program, calculator, mijloace de telecomunicatii sau baze de date folosite de Prestator.

8. Livrarea produselor. Preturi. Politica de retur

Livrarea produselor va fi facuta in termen de 24 pana 36 de ore de la confirmarea procesarii comenzii, pentru produsele aflate pe stoc, si in termenul specificat in Platforma pentru produsele disponibile cu precomanda.

Ofertele si preturile afisate pe site-ul marketix.ro sunt valabile maxim 12 ore. Beneficiarul-Cumparator intelege si accepta pe deplin ca, datorita modificarilor regulate ale ofertelor de pret in cazul unor categorii de produse (legume si fructe proaspete, peste proaspat de exemplu, in cazul carora preturile se pot schimba zilnic sau saptamanal) sau datorita posibilitatii aparitiei unor eventuale fluctuatii de preturi pe piata pe care Prestatorul sau Beneficiarul-Vanzator nu le pot controla, preturile pot fi modificate fara o instiintare prealabila si pot aparea diferente de pret intre preturile din comanda plasata si preturile din factura emisa ulterior de catre Beneficiarul-Vanzator. De asemenea, www.marketix.ro (administrat de SC Tenbox Digiteck SRL) si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitor la preturile, caracteristicile sau imaginile produselor.

Dreptul de a renunţa la contract şi returnarea produselor alimentare:
Conform legislatiei in vigoare (ord. 34/2014 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta – art 12, pct a) si Directivei 97/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca prin distribuitori nu pot fi denuntate unilateral. O data produsele primite acestea nu mai pot fi returnate.

Dreptul de a renunţa la contract si returnarea produselor, altele decat cele alimentare:
Cu privire la dreptul de a renunta la contract si la returnarea produselor a cumparatorului , acesta beneficiaza de prevederile OUG 34/2014 “ Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului “.

Returul poate fi facut in concordanta cu prevederile legale in vigoare. Eventualele reclamatii sau sesizari pot fi facute prin intermediul formularului de reclamatii si sesizari prezent in Platforma.

9. Modificarea aplicatiei si a termenilor si conditiilor de utilizare

Prestatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand prezentii termeni si conditii de utilizare, oricare dintre caracteristicile si specificatiile site-ului cat si orice material si/sau informatie aferente serviciilor continute pe site fara niciun fel de instiintare anterioara. Se considera ca utilizatorii se informeaza citind Termenii si conditiile de fiecare data cand folosesc Platforma si sunt in cunostinta de cauza cu privire la orice schimbari care intervin si sunt obligati sa le respecte, incepand cu data editarii acestora pe site-ul web. De asemenea, Prestatorul isi rezerva dreptul de a inchide temporar sau definitiv, total ori partial acest website, fara nici o obligatie de notificare prealabila.

10. Protectia datelor

Beneficiarul-Cumparator acorda Prestatorului consimtamantul de a procesa datele societatii in urmatoarele scopuri:
-pentru activitati de informare sau de promovare a produselor sau serviciilor Marketix sau a produselor sau serviciilor partenerilor sai comerciali,

-pentru prevenirea abuzurilor si fraudelor, cat si pentru scopuri statistice in legatura cu utilizarea aplicatiei,
-pentru administrarea clientilor,
-pentru emiterea comenzilor/facturilor,
-pentru schimb de corespondenta,
-pentru a preveni abuzurile si fraudele in caz de dispute.

11. Dreptul de proprietate

Materialele aflate (publicate) pe site-ul web www.marketix.ro incluzand continutul si informatiile in timp real sau orice alte informatii, precum si orice aplicatii sau baze de date disponibile pe/prin site-ul web www.marketix.ro sunt protejate prin legea privind dreptul de autor si celelalte drepturi conexe. Toate drepturile, titlurile si interesele legate de pagina www.marketix.ro si de continutul acesteia sunt detinute, licentiate si controlate de S.C. Tenbox Digiteck SRL ca furnizor al continutului. Beneficiarul-Cumparator tebuie sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca personalul sau (utilizatorii sai) protejeaza drepturile de proprietate intelectuala si industriala ale Platformei. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare. www.marketix.ro este in proces de a deveni marca inregistrata, avand numar de inregistrare la OSIM. Este interzisa utilizarea acesteia in orice mod, fara un acord scris din partea S.C. Tenbox Digiteck S.R.L.